Länstrafiken Kronoberg


Webbsida, Ny design

Mina sidor, Mina sidor företag och Boka buss.

 Länstrafiken Kronoberg ansvarar för den lokala och regionala kollektivtrafiken i Kronobergs län. Deras verksamhet består av all linjelagd busstrafik i hela länet, tågtrafiken inom systemen Öresundståg, Pågatåg och Krösatåg samt skolskjuts, färdtjänst och sjukresor i länet. Sammanlagt levererar de cirka 10 miljoner resor om året.

Besök sidan Prata webb med oss

Utmaningen

Länstrafikens målgrupp består av samtliga resenärer i Kronobergs län med olika intressen av resor. Det ska gå snabbt och vara enkelt att hitta nästa avgång, fylla på resekort och köpa biljett. Vår utmaning var att skapa en hemsida som är anpassad efter kundernas behov och förenklar kronobergarnas resande varje dag.

Slutprodukten

Genom att göra en beteendeanalys av Länstrafikens befintliga hemsida fick vi fram information om hur besökarna använde hemsidan och vilka funktioner vi behövde fokusera på. Med hjälp av analysresultatet skapade vi en ny design och struktur med fokus med utgångspunkt i mobile first. 

Resultatet blev en modern och användarvänlig hemsida anpassad efter målgruppens behov, vägval på hemsidan och vilken enhet de helst använder. En hemsida som förenklar vardagen för Kronobergs resenärer genom att enkelt presentera information om just deras resmål.

Omdöme

”Vi på Länstrafiken Kronoberg är mycket nöjda med samarbetet med HL Design och det sätt på vilket de mycket målmedvetet och med stort engagemang arbetat med att göra webbplatsen enklare att använda och särskilt beaktat de krav på tillgänglighet många av våra kunder har behov av” 

-Patrik Ohlson, Länstrafiken Kronoberg

Sebastian

Vill du veta mer?


Sebastian Nilsson

Affärsutvecklare
0470 - 723 558

sebastian@hldesign.se

 

Nyfikna på hur vi kan göra er framgångsrika?

 

Prata webb med oss